AhmedMarcouch-2012A.jpg

Nieuws


Ahmed Marcouch steunt Arnhemse winkeliers na overvalgolf

Samen met de lokale PvdA in Arnhem gaat Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch in gesprek met ondernemers die steeds vaker te maken krijgen met overvallen. Op donderdag 26 januari bezoeken de PvdA’ers achtereenvolgend verschillende winkelgebieden in Arnhem en nemen zij een enquête af. Zo willen zij een beeld verkrijgen van de veiligheidservaring van Arnhemse winkeliers.

Ahmed Marcouch: “Het is zorgwekkend dat steeds meer ondernemers te maken krijgen met overvallen. In Arnhem neemt het aantal overvallen toe, toch wordt er door de politie geen extra actie ondernomen. De PvdA staat achter de winkeliers en daarom laten wij ons gezicht zien. Met de verhalen en ervaringen van ondernemers in de hand kunnen we burgemeesters in steden als Arnhem, maar ook het kabinet oproepen meer tegen criminaliteit te doen.”

De afgelopen weken is Arnhem getroffen door een reeks van overvallen op winkels in de stad. De politie bestempelt deze overvallen zo kort op elkaar als "opvallend, maar geen schrikbarende toename". Het aantal overvallen zou "cijfermatig niet afwijken van het gemiddelde", maar daarmee wordt niet onderkend dat de recente toename zorgwekkend is.

De PvdA neemt deze toename van criminaliteit uiterst serieus. Er moet meer aandacht komen voor het probleem. Eerder stelde de PvdA-fractie in Arnhem vragen aan het college. Nu wil de PvdA de ondernemers een hart onder de riem steken. Ahmed Marcouch roept andere collega’s in het parlement op hetzelfde te doen: “we kunnen niet genoeg benadrukken dat we achter welwillende mensen staan en opstaan tegen criminelen. Dat mensen op ons kunnen rekenen als hun veiligheid in de knel komt.”

De actie van 26 januari was een groot succes: veel enthousiaste reacties van ondernemers die het fijn vonden dat ze eindelijk eens hun verhaal kwijt konden.

Ahmed met lokale PvdA-leden in Arnhem in actie

Ahmed Marcouch met lokale PvdA-ers in Arnhem in actie
(foto: Dewi Leming)